Anketa o zabrani kretanja i drugim merama tokom pandemije

0
282

Naši sugrađani su posle još jednog vikenda provedenog u karantinu izašli iz svojih kuća i stanova kako bi kupili osnovne namirnice. Mnogi su užurbani, mnogi su nervozni, ali su ipak želeli da za KTV televiziju iskažu mišljenja o trenutno najaktuelnijim pitanjima i dešavanjima koja pogađaju Srbiju.

Nakon još jednog vikenda koji je obeležila zabrana kretanja, građani su izašli iz svojih kuća i stanova kako bi kupili osnovne namirnice i lekove. Upitali smo sugrađane da li misle da je bilo potrebno 84 sata policijskog časa za Uskršnje praznike.

Najavljuje se potpuno ukidanje svih zabrana i vraćanje u redovan i normalan tok života, te smo se osvrnuli i na to i pitali sugrađane da li misle da je Srbija savladala pandemiju zaraze Kovid 19.

Prošlo je 6 nedelja od kada je uvedeno vanredno stanje. Dobili smo odgovore i na pitanje jesu li sve mere do sada imale svrhu ako se i dalje svakodnevno broje novozaraženi i preminuli građani naše države.

Ponovo nas čeka karantin za Prvomajske praznike u trajanju od 84 sata, a svega pet dana kasnije se očekuje ukidanje vanrednog stanja. Osvrnuli smo se na to i upitali građane je li misle da je to apsurdna odluka, ukoliko je Vlada Srbije donese.

Sve više se govori kako se bliže  izbori u Srbiji te smo postavili sugrađanima pitanje da li misle da se uskoro ukida vanredno stanje baš iz razloga da se što pre održe izbori.

Mere se ublažavaju, otvaraju se teretane, a frizerski saloni i zanatske radionice od danas ponovo rade. Građanima se savetuje da i dalje svuda nose maske i rukavice ako posećuju objekte u kojima im je potrebna usluga. Ostaje da se vidi i zaključi da li su  relaksacije mera i postepeno otvaranje lokala došli prebrzo ili se zaista bliži kraj širenja zaraze, ali i redovni izbori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here