Pitali smo Zrenjanince ko su navijači a ko huligani

0
117

Od 122 navijačke grupe na zapadnom Balkanu, 78 su „ultras”, od kojih se čak 21 grupa može smatrati skupinom huligana, navodi se u istraživanju Globalne inicijative.

Srbija je zemlja sa čvrstim vezama huliganskih grupa s kriminalnim i političkim strukturama, navodi se u istraživanju Globalne inicijative protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. U istraživanju je analizirano stanje u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Od 122 fudbalske navijačke grupe na zapadnom Balkanu, njih 78 autori su svrstali kao „ultras” grupe, a od tih 78 čak 21 grupa se može smatrati huliganskom. U anketi koja sledi pitali smo Zrenjanince ko su navijači a ko huligani.

Tinejdžeri se najčešće pridružuju „ultras” grupama jer vole fudbal, sport i tim za koji navijaju, a članstvom u grupi se pojačava emocionalna veza koja vremenom može da pređe u huliganizam i kriminal. Klub za koji se navija u porodici, komšiluku i školi snažno utiče na decu i njihovu odluku kojoj grupi će se pridružiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here