Vučić prisustvovao svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina – Rača

0
53

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom početka izgradnje deonice auto-puta Bijeljina – Rača, koja je i nastavak radova na izgradnji auto-puta od Beograda ka Sarajevu, i koja će se nastavljati na novi most na Savi, na granici sa Srbijom, i na deonicu Kuzmin – Sremska Rača. 

U prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandara Vučića, člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović, danas su počeli radovi na izgradnji deonice auto-puta od Bijeljine do Rače, u mestu Velika Obarska nedaleko od Bijeljine.Vučić je tom prilikom saopštio da će naša zemlja sa 100 miliona evra finansirati taj projekat, koji će biti završen za dve i po do tri godine, navodeći da će Srbija svoju deonicu auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače privesti kraju za najviše godinu dana.On je napomenuo da će Srbija sa svoje strane graditi auto-put ka Sarajevu na dva pravca – od Kuzmina do Sremske Rače i od Požege do Kotromana, sa izlaskom na Višegrad.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je danas važan dan za Republiku Srpsku jer su se prisutni okupili da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeleže početak izgradnje auto-puta koji će spojiti Bijeljinu i Raču, Semberiju i Srem, Srpsku i Srbiju. Član Predsedništva BiH Milorad Dodik iskazao je zahvalnost na pomoći i podršci Srbije i ujedno ukazao na to da nema opštine u Republici Srpskoj, uključujući i Brčko, u kojoj nema jednog projekta koji finansira ili sufinansira Srbija.

Prema njegovim rečima, novi put će biti od značaja za ceo kraj budući da je to jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u ovom delu Republike Srpske.

Takođe, kako je dodao, u pregovorima smo za izradu projektne dokumentacije za brzu saobraćajnicu od Bijeljine do Sokoca jer želimo da cela Republika Srpska bude povezana auto-putem.

Svečanom otvaranju radova prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislav Momirović, ministar energetike Republike Srpske Petar Đokić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić i drugi ministri u Vladi RS.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here