Momčilo Trajković – Priznanje Kosova bi bilo poraz za Srbiju i srpski narod

0
54

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković je istakao da bi obostrano priznanje bilo veliki poraz za Srbiju i srpski narod. Dodao je da dijalog treba da posluži da se pronađe način za poboljšanje života Srba na Kosovu.

Premijer Kosova Aljbin Kurti ponovio je da bi cilj dijaloga sa Beogradom trebalo da bude postizanje pravno obavezujućeg sporazuma, zasnovanog na uzajamnom priznanju. Kurti je na sastanku sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i izaslanicima Nemačke i Francuske, Jensom Pletnerom i Emanuelom Bonom, kazao da je Kosovo pokazalo “volju i spremnost da se angažuje u principijelnom i dobro pripremljenom dijalogu”. Kako komentariše ove navode i šta bi po njegovom mišljenju bio cilj dijaloga Beograda i Prištine pitali smo predsednika Srpskog nacionalnog foruma Momčila Trajkovića.

Na sastanku su razmotreni i koraci koje zemlje Zapadnog Balkana treba da preduzmu kako bi njihova evropska perspektiva „postala realnost“. Lajčak je posle dvosatnog sastanka sa Kurtijem izjavio kako su razgovarali o načinima za unapređenje dijaloga, ali nije govorio o detaljima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here