Otvaranje izložbe dečjih radova u Savremenoj galeriji Zrenjanin

0
108

U Savremenoj galeriji otvorena je izložba dečijih radova nastalih u radionici Slikaonica. Na izložbi su prikazani radovi dece iz deset osnovnih škola grada Zrenjanina.

Dečija radionica Slikaonica počela je sa radom 4. oktobra i trajala je do 15.decembra 2017.godine i učestvovalo je više od 1300 dece iz 10 osnovnih škola  grada Zrenjanina. Osnovni cilj realizacije Slikaonice bio je da se kroz inovativan i edukativan program deci približi savremena umetnost i da se deca na ovaj način motivišu da posećuju kulturne ustanove našeg grada. Slikaonicu je vodila primenjeni umetnik edukator Jelica Milivojev koja se zahvalila svim učesnicima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.

Zahvaljujući kompaniji Gomex mališanima su uručeni i pobednički paketići ali i posluženje za sve goste izložbe. Marketing menadžer kompanije Gomex Nedeljko Golušin istakao je da ova kompanija sa zadovoljstvom učestvuje u ovom projektu i zahvalio se Savremenoj galeriji na odličnoj saradnji.

 

Na otvaranju izložbe podeljene su i nagrade za najbolje radove a prva nagrada dodeljena je učenici trećeg razreda Osnovne škole Sonja Marinković Đapjaš Beata. Takođe, nagrađeni su i najbolji likovni radovi učenika prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, a mališani su bili zadovoljni nagradom i paketićima. U projektu Slikaonica učestvovalo je deset osnovnih škola iz grada Zrenjanina: Dr Jovan Cvijić, Dositej Obradović, Sonja Marinković, Vuk Karadžić, Jovan Jovanović Zmaj, Žarko Zrenjanin, 2. oktobar, Đura Jakšić, Petar Petrović Njegoš i Osnovna i Srednja škola 9. maj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here