Ministar bez portfelja Milan Krkobabić izjavio je da će Vlada ove godine za osnivanje i razvoj zadruga u našoj zemlji izdvojiti 825 miliona dinara

0
83

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je da će Vlada ove godine za osnivanje i razvoj zadruga u našoj zemlji izdvojiti 825 miliona dinara.

 Ministar Milan Krkobabić je tokom posete Zlatiborskom upravnom okrugu, a u okviru nastavka realizacije Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije, podsetio na sastanku u Užicu na to da je ukupan iznos dodeljenih sredstava iz programa Vlade namenjenog zadrugarstvu u 2017. godini iznosio 196 miliona dinara, čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji. Ove godine će iznos opredeljen iz budžeta za ovu namenu biti značajno veći. Tim sredstvima direktno ćemo pomoći i do 70 postojećih i novoosnovanih zadruga, poručio je Milan Krkobabić.

Ministar Milan Krkobabić  je posle sastanka u Gradskoj kući u Užicu, posetio i poljoprivredno domaćinstvo Velimira Nikolića u zaseoku Crkvari u Sevojnu jednog od većih proizvođača malina u ovom kraju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here