U Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“ u Stajićevu obeležena je školska slava Svati Sava

0
522

U Osnovnoj školi ,,Sveti Sava“ u Stajićevu i ove godine tradicionalno je prigodnom priredbom i sečenjem slavskog kolača obeležena školska slava Svati Sava.

Praznik Svetog Save ili Savindan, posvećen je Rastku Nemanjiću, prosvetitelju i prvom srpskom arhiepiskopu, čoveku koji se svojevoljno odrekao zemaljske vlasti i zamonašio se. Ovaj praznik je jedan od najvećih hramovnih i porodičnih praznika. Proglašen je za školsku slavu i danas se kaže “Sveti Sava, školska slava”. Osnovna škola Sveti Sava u Stajićevu  koja i nosi ime velikog srpskog prosvetitelja obeležila je ovaj dan uz prisustvo zamenika gradonačelnika Saše Santovca i mnogobrojnih gostiju, a direktorka škole Zorana Medić rekla je nešto više o samom programu i zahvalila se svima koji učestvuju u radu ove škole i koji iz dana u dan pomažu da ova škola bude još bolja.

Povodom Dana Svetog Save  direktorka ove škole uručila je diplome i zahvalnice kako đacima tako i predstavnicima lokalne samouprave, firmama i pojedincima za pružanje pomoći i podrške u realizaciji aktivnosti i afirmaciji škole. Uz svečani program i lomljenje kolača đaci ove škole svečano su proslavili školsku slavu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here