U Zrenjaninskoj gimnaziji obeležena je školska slava Sveti Sava

0
134

Sečenjem slavskog kolača i nagrađivanjem najuspešnijih učenika u Zrenjaninskoj gimnaziji obeležena je školska slava Sveti Sava

Svetom liturgijom i prigodnim programom školska slava Sveti Sava obeležena je u Zrenjaninskoj gimnaziji. Prisustvovali su načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, član Upravnog odbora organizacije ,,Svetosavlje’’ Budimir Jovanović kao i profesori i učenici ove škole. Ovom prilikom uručene su nagrade najuspešnijim učenicima koji su se istakli radom i dobrim rezultatima u protekloj godini o čemu je nešto više rekao direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković.

Udruženje Svetosavlje školama poklanja ikone Svetog Save sa ciljem da svaka škola u regionu srednjeg Banata poseduje ikonu svetitelja. U toku ovogodišnje svečanosti član Upravnog odbora organizacije ,,Svetosavlje’’ Budimir Jovanović darovao je ikonu Svetog Save direktoru škole Milanu Radakoviću.Na slavi u Zrenjaninskoj gimnaziji podeljene su Svetosavske nagrade – knjige, najuzornijim učenicima i profesorima.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here