Grad Zrenjanin bio je domaćin manifestacije ,,Dani Srpske u Banatu’’ koju obeležava Srpska Pravoslavna Eparhija banatska, a u okviru programa obeležena je i deseta godišnjica od potpisivanja Povelje o bratimljenju između grada Zrenjanina i Opštine Laktaši

0
117

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima upriličio je prijem za Njegovo preosveštenstvo Episkopa banatskog, gospodina Nikanora, zatim za direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića i funkcionere Opštine Laktaši. Prijemu su prisustvovali i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević kao i predstavnici opština Žitište i Sečanj. Gradonačelnik Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što je grad Zrenjanin ove godine domaćin manifestacije ,,Dani Srpske u Banatu’’ a potom se osvrnuo i na odličnu saradnju koju grad ima sa Opštinom Laktaši izrazivši očekivanje da će se ona i u budućnosti nastaviti.

U obraćanju medijima Njegovo preosveštenstvo Episkog banatski Nikanor pozvao je na jedinstvo srpskog naroda na svim prostorima gde god da se nalaze.

Pre svega jaka Srbija i dobri i čvrsti odnosi sa Republikom Srpskom su garant mira i stabilnosti kao i opstanka naroda izjavio je direktor Predsedništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović.

O jubileju, odnosno desetogodišnjici bratimljenja grada Zrenjanina i Opštine Laktaši govorio je načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović koji je najavio da će se ove godine održavati manifestacije kako bi se ozvaničilo 10 godina bratimljenja pomenutih gradova.

Nakon prijema, održana je svečana akademija u Baroknoj sali Gradske kuće gde je nastupio Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, pod dirigentskom palicom mr Senke Milisavljević a stihove pesnika poreklom iz Republike Srpske interpretirali su glumac Milan Kočalović i novinarka Branka Jajić.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here