Deseti jubilarni državni pčelarski sajam održan je proteklog vikenda u Beogradu, a potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić poručio je da proizvodnja meda u našoj zemlji mora i može da bude veća, a samim tim i izvoz

0
96

Rasim Ljajić je na Beogradskom sajmu istakao da je država preduzela važan korak u smislu carinskih stopa i uspela je da zaštiti domaće proizvođače uvođenjem prelevmana na uvoz meda kako bi naše proizvode učinili konkurentnijim.

Ministar Rasim Ljajić je najavio reaktiviranje radne grupe koja će krenuti u odlučnu akciju borbe protiv falsifikata, a čiji će rad, na kraju, doneti rezultat i doprineti smanjenju netačnog deklarisanja i falsifikovanja proizvoda, što nanosi veliku štetu i proizvođačima i državi.
Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije dr Rodoljub Živadinović, idejni tvorac sajma, rekao je da pčelarski savez počinje da gradi sopstveni pogon za plasman meda bez posrednika, koji će biti otvoren za javnost i u potpunosti pokriven kamerama.
Posetioci su ovoga puta imali  priliku da prisustvuju brojnim seminarima koje su držali učesnici iz Italije, Nemačke,Švedske i Velike Britanije. Pored toga organizovana su i takmičenja u inovacijama iz oblasti pčelarenja, a posetioci si mogli da isprobaju i različite vrste meda domaćih pčelara.
Oni koji se bave pčelarstvom na dvodnevnom sajmu mogli su da nabave opremu i repromaterijal po povoljnim cenama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here