Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je godišnje ugovore o sufinansiranju predstavnicima novinsko-izdavačkih kuća koje izdaju listove na jezicima nacionalnih manjina. Pokrajinska vlada je za to ove godine izdvojila 278 miliona dinara, odnosno pet odsto više nego u 2017

0
59

Uručujući ugovore, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je rekao da „Informisanje na manjinskim jezicima od početka predstavlja jedan od najznačajnijih prioriteta Pokrajinske vlade, jer je ono od izuzetne važnosti za očuvanje samobitnosti nacionalnih manjina“.

Naglasivši da je Pokrajinska vlada iskren prijatelj i partner novinsko-izdavačkim kućama koje izdaju listove na jezicima nacionalnih manjina, Mirović je pozvao njihove predstavnike na svakodnevnu komunikaciju, s ciljem da se zajedno rešavaju svi problemi sa kojima se one suočavaju. Ugovori o sufinansiranju su uručeni novinskim kućama „Mađar so“, „Het nap“, „Hlas ljudu“, „Libertatea“, „Rusko slovo“, Hrvatska riječ“, Bunjevački informativni centar, Makedonski informativni centar i „Ridne slovo“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here