Održana je svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina najboljim sportistima

0
81

U Baroknoj sali Gradske kuće održana je svečana dodela godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina najboljim sportistima, ekipama,sportskim radnicima i stručnjacima, sudijama i sponzorima u 2017. godini

Sportski savez grada Zrenjanina svake godine nagrađuje najbolje sportiste, ekipe, sportske stručnjake i sudije, sportske radnike i sponzore, i dodeljuje priznanja za ostvarene rezultate i doprinos afirmaciji sporta. Ove godine na konkurs za godišnju nagradu Sportskog saveza pristiglo je 58 predloga,  a izabrani su dobitnici u 12 kategorija, ukupno njih 27. Svečanoj dodeli godišnjih nagrada Sportskog saveza grada Zrenjanina prisustvovali su gradonačelnik Čedomir Janjić, kao i predstavnici republičkih i pokrajinskih sportskih institucija. Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je ulaganja Grada Zrenjanina u proteklom periodu u cilju poboljšanja uslova za sportiste.

Ove godine nagrada za životno delo pripala je sportskom novinaru Budimiru Cvijetiću koji se prisetio svojih početaka u pisanju novinskih članaka za sportske časopise.

Posebno priznanje pripalo je sportskom novinaru Žarku Cvetiću kao propagandisti u sportu, koji je istakao koliki značaj ima ovo priznanje koje je stiglo posle 30 godina bavljenja sportskim novinarstvom.

Sportski savez grada Zrenjanina dodelio je posebno priznanje stonoteniseru Iliji Majstoroviću za uspehe postignute u studentskom sportu. On je istakao da mu veoma znači nagrada i da se nada da će u narednoj godini uspeti da opravda ovo priznanje.

Mlada kik bokserka Marina Đekić nagrađena je u kategoriji najbolja juniorka u neolimpijskim sportovima koja je ovom prilikom istakla koliko joj ova nagrada znači.

Najbolji kadet za prethodnu godinu je Marko Vujin, plivač zrenjaninskog Proletera, koji je kratko izjavio koliko mu znači ova nagrada.

Dobitnici godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2017. godinu u seniorskoj kategoriji su svetski šampion u rvanju Viktor Nemeš i bronzana karatistkinja sa evropskog šampionata i prvakinja Balkana Sanja Cvrkota. Najbolje sportske seniorske ekipe su Stonoteniski klub invalida “K2” u muškoj, i ženski odbojkaški klub “Klek MD Zrenjanin”, u ženskoj konkurenciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here