Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ambasadorkom Izraela Alonom Fišer Kam, sa kojom je razgovarao o jačanju i inteziviranju saradnje između Republike Srbije, AP Vojvodine i Izraela

0
113

U razgovoru je ocenjeno da su dobri istorijski odnosi dve zemlje potvrda prijateljstva dva naroda, ne samo u prošlosti već i u sadašnjosti i u budućnosti.

Izraelski privrednici prisutni su u AP Vojvodini, ali potencijal za privredno poslovnu saradnju je znatno veći, ocenili su sagovornici.

AP Vojvodina je otvorena za sve vidove saradnje, za privlačenje stranih investicija i podršku investitorima kroz subvencije, istakao je predsednik Mirović.

Sagovornici su se saglasili da je privredno tehnološka saradnja ključni faktor saradnje dve zemlje, ali i da postoji prostor za jačanje saradnje i u drugim oblastima, posebno kulturne saradnje i razmene kulturnog sadržaja dve zemlje, poljoprivrede, vodoprivrede i obnovljivih izvora energije, kao i u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Predsednik Pokrajinske vlade i ambasadorka Izraela ocenili su da postoji prostor za jačanje turističke promocije pokrajine Vojvodine u Izrelu, s obzirom na podatak da je u prošloj godini Republiku Srbiji posetilo 42.000 turista iz Izraela.

Pokrajinska vlada podržaće sve aktivnosti kako bi se zaštitilo kulurno i istorijsko nasleđe Izraela, rekao je predsednik Mirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here