Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je Akademiju umetnosti u Novom Sadu

0
95

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, čije je učionice Pokrajinska vlada opremila muzičkim instrumentima i pratećom opremom u vrednosti od 32,5 miliona dinara.

Budući da Akademija umetnosti u Novom Sadu predstavlja jednu od najznačajnijih obrazovnih i kulturnih institucija, nabavka novih muzičkih instrumenata jedan je od uslova njenog daljeg razvoja i poboljšanja uslova za studiranje na ovom fakultetu. Predsednik Mirović je rekao da Pokrajinska vlada na ovaj način pokazuje svoj odnos prema svim značajnim obrazovnim i kulturnim institucijama u zemlji.

„Ovom podrškom Akademija će imati kvalitetniji tehnički osnov za razvoj, pre svega muzičke umetnosti u okviru svojih departmana“, istakao je dekan Akademije umetnosti Siniša Bokan i dodao da će i stari instrumenti biti u funkciji nakon rekonstrukcije.

Akademija umetnosti u Novom Sadu počela je sa radom 1974. godine. Poseti Muzičkog departmana Akademije umetnosti prisustvovao je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here