Izjava Borka Stefanovića povodom davanja u zakup zemljišta oko aerodroma “Nikola Tesla”

0
102

Tender oko davanja u zakup zemljišta oko aerodroma “Nikola Tesla” je veoma sporan, pa postoji sumnja da je on bio namešten, pored ostalog i zbog činjenice da je trajao svega četiri dana – rekao je predsednik Pokreta Levica Srbije Borko Stefanović

 Tokom aktuelne predizborne kampanje u Beogradu, govoreći o stanju u beogradskoj privredi i ekonomiji, predsednik Pokreta Levica Srbije Borko Stefanović izjavio je da je ‚‚aerodrom  Nikola Tesla zarađivao više nego što koncesionar plaća, a država mu poklanja zemljište. ‚‚Stefanović je objasnio da je godišnji profit beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” veći od onoga što će kompanija “Vansi erpor” plaćati državi, kada počne da upravlja aerodromom. ‚‚Borka Stefanovića smo zamolili da odgovori da li očekuje  da će ceo posao oko poveravanja upravljanja aerodromom biti transparentan i  zbog čega se sporno zemljište ustupa, odnosno ‚‚poklanja‚‚ francuskom investitoru.

Inače, ugovor o koncesiji za beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” kako je najavljeno trebalo bi da bude  potpisan kada bude gotov finansijski izveštaj za 2017. godinu. Očekivanja su da bi to moglo da se dogodi u prvom tromesečju pa bi tada  “Vansi erpor” preuzeo upravljanje aerodromom. U saopštenju kompanije se navodi da je ugovorom o koncesiji na 25 godina predviđeno finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnja postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here