Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” uručena je donacija u vidu bolničkog nameštaja i opreme koji su namenjeni odeljenju Onkologije

0
85

Opštoj bolnici “Đorđe Joanović” uručena je donacija u vidu bolničkog nameštaja i opreme koji su namenjeni odeljenju Onkologije. Donaciju je obezbedila fondacija “Čila fon Beselager” u saradnji sa udruženjem građana „Duga” iz Ade.

 Zahvaljujući angažovanju humanitarne aktivistkinje dr Elizabete Fesl de Alemani i Udruženju građana ,,Duga” iz Ade, Onkološko odeljenje Opšte bolnice ,,Đorđe Joanović” u Zrenjaninu dobilo je 40 novih automatizovanih bolničkih kreveta, nameštaj i opremu u vrednosti od oko 50 hiljada evra.  Uručenju su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik Saša Santovac i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić koja se zahvalila donatorima rekavši da je ova saradnja ostvarena prvenstveno u interesu građana.

 Direktorka OB ,,Đorđe Joanović”, Ivana Tešić, zahvalila se donatorima istakavši da je donacija izuzetno značajna za ovu ustanovu. Objasnila je i kakva je saradnja bolnica i lokalne samouprave.

 Vesna Civrić, predsednica Udruženja građana ,,Duga”  objasnila je kako je došlo do donacije Opštoj bolnici ,,Đorđe Joanović” istakavši da se vrednost donacije ne meri samo u evrima ili dinarima nego u tome da pacijenti osete udobnost prilikom boravka na pomenutom odeljenju i da im bolesnički dani prođu u što boljim uslovima.

Predaja donacije obeležena je postavljanjem prigodnih nalepnica Fondacije dr Elizabete Fesl de Alemani na bolesničke krevete od strane gradonačelnika Čedomira Janjića, predstavnika Grada Zrenjanina i Opšte bolnice “Đorđe Joanović”.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here