Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom

0
95

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

Predsednik Srbije  je poručio da Srbija želi dobre i još bolje odnose sa SAD, i izrazio nadu da će Vašington podržati kompromise. Dodao je da je na sastanku bilo reči o bilateralnim odnosima, ekonomskim odnosima, reformama i merama fiskalne konsolidacije. Istakao je želju da bude više kompanija iz SAD koje žele da ulažu u Srbiju i poručio je da su dobrodošle i da se nada da će razmena biti uvećana.

Mičel je rekao da Sjedinjene Države podržavaju dijalog Beograda i Prištine i pozvao obe strane da sprovedu sve obaveze koje su preuzele. Predsednik Vučić je Mičelu preneo čvrsto opredeljenje Srbije da treba očuvati i mir i stabilost u regionu i da je Srbiji za to potrebna podrška svih važnih aktera na svetskoj političkoj sceni.Predsednuik srbije je rekao nešto više I o dijalogu beograda I Prištine.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel  rekao  je  da je njegova osnovna poruka u Beogradu, kao što je bila i u Prištini, da vidi veliki prostor za novu šansu za rešenje kosovskog problema koji opterećuje region već dugi niz godina. Istakao je i da se očekuje da obe strane u dijalogu treba da ispune sve preuzete obaveze. “Želimo da se pronađe jedno veliko rešenje za koje smatram i razumem da je i cilj unutrašnjeg dijaloga, koji je pokrenuo predsednik Vučić. Mi smo spremni da slušamo i da pomognemo”, rekao je Mičel. Dodao je da je protiv jednostavnih rešenja, koja bi mogla da ugroze stabilnost i bezbednost regiona, ali nije precizirao šta smatra jednostavnim rešenjem.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here