Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Švedske u Republici Srbiji Janom Lundinom

0
84

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas sa ambasadorom Kraljevine Švedske u Republici Srbiji Janom Lundinom i predstavnicima Saveta za visoko obrazovanje i više univerziteta iz Švedske.

Centralna tema današnjeg sastanka bilo je institucionalno povezivanje i unapređenje saradnje kroz projekat „Erazmus plus“.

„Erazmus plus“ je program Evropske unije namenjen finansiranju projekata za saradnju u oblastima obrazovanja, mladih i sporta.

„Mi smo veoma zainteresovani za institucionalno povezivanje i uključivanje u program „Erazmus plus“, i stavićemo sve naše resurse u funkciju ovih zadataka. Imamo ustanove koje mogu biti referentne za sve oblike saradnje, a ne samo kroz ovaj program“, rekao je predsednik Mirović.

On je podsetio na značaj Univerziteta u Novom Sadu i posebnu ulogu koju će imati budući Naučno-tehnološki park u Novom Sadu, čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

„Svrha današnje posete Pokrajinskoj vladi jeste da se da značaj razvoju projekta „Erazmus plus“ i razmeni studenata“, istakao je ambasador Lundin.

Na sastanku je ocenjeno da postoji potreba za svim oblicima saradnje koje su od zajedničkog interesa.

Predsednik Mirović je izrazio zadovoljstvo odnosima švedskih kompanija i organizacija koje posluju u AP Vojvodini, i izrazio spremnost za njihovo unapređenje.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here