Poslanik Srpske radikalne stranke i član Predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke, Miljan Damjanović, izjavio je danas da je posle posete pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Vesa Mičela, jasno da je priznanje nezavisnosti Kosova uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

 Miljan Damjanović je na konferenciji za novinare u sedištu Srpske radikalne stranke ponovio, a povodom obraćanja pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela, „da radikali već godinama govore da nam ono što dolazi sa zapada-Vašingtona i Evropske unije ne donosi ništa dobro po pitanju Kosova i Metohije“.

Miljan Damjanović je odgovarajući na pitanje novinara oko mogućnosti suđenja u našoj zemlji radikalima optuženim u Hagu, rekao „da se o tome spekuliše u javnosti i da su u Srpskoj radikalnoj stranci o tome saznali iz medija, a Vjerica Radeta je istakla da ukoliko do takve mogućnosti dođe, da će se ona odazvati na poziv ukoliko se takav postupak bude vodio i da će dokazati apsolutno svoju nevinost. Ista je situacija i kod Petra Jojića i tu je situacija kristalno jasna i čista“ – istakao je Miljan Damjanović.