Prijem za decu iz Gračanice koja su učestvovala na 48. susretima profesionalnih lutkarskih pozorišta koji je održan u našem gradu

0
89

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura organizovao je prijem za decu iz Gračanice koja su učestvovala na 48. susretima profesionalnih lutkarskih pozorišta koji je održan u našem gradu.

Deca iz Gračanice koja su na susretima profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije učestvovala sa predstavom „Budi to što jesi“, po motivima priče Florijana Zdenjek i u adaptaciji i režiji Boška Boškova, bila su gosti pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure. Mladi iz Gračanice mogli su u razgovoru sa domaćinom da se upoznaju sa kulturno-istorijskom ali i pozorišnom i sportskom  tradicijom našeg grada i da saznaju nešto više o njegovim žiteljima kao i o onome što krasi stanovnike srednjeg Banata. Posle razmene prigodnih poklona gostiju i domaćina današnjeg susreta, Simo Salapura je u izjavi novinarima podsetio da su susreti lutkarskih pozorišta bili dobra prilika da se svojom predstavom iskažu i mladi sa Kosova i Metohije.

Tokom protekla četiri dana u okviru Susreta profesionalnih lutkarskih pozorišta, u Zrenjaninu su se okupila najpoznatija imena iz oblasti lutkarstva, a u zrenjaninskom pozorištu održane su lutkarska radionica i promovisane su pozorišne publikacije kao i izdanja za decu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here