Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišli su radove na izgradnji odbrambene linije na levoj obali reke Save

0
145

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obišli su radove na izgradnji odbrambene linije na levoj obali reke Save, u delu od Hrtkovaca do Jarka, koja treba da štiti okolna naselja od visokih voda.

Za izgradnju odbrambene linije u dužini od tri kilometra, koju čine betonski zid i zemljani nasip, „Vode Vojvodine“ su obezbedile 130 miliona dinara. Planirano je da će, kada radovi na rečnoj obali budu završeni, ovaj deo obale Save biti nadvišen od jednog do 2,5 metara.

Predsednik Mirović je podsetio da su 2014. godine na pozicijama na ovom delu savske obale na sremskoj i mačvanskoj strani bile krizne tačke, te da je godinu dana unazad pripremana projektna dokumentacija.

Ministar Nedimović je izjavio da je ovde 2014. godine bilo mesto sa koga je uziman pesak da bi se branio dobar deo mitrovačke i rumske opštine.  “Mislim da je ovaj vodoprivredni objekat koji se gradi dokaz koliko se radilo od tada. Zajedničkom koordinacijom Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade činimo da i levu i desnu obalu Save učinimo bezbednom i mogu da kažem da smo u odnosu na maj 2014. godinu, a bio sam akter svega toga, mnogo bezbedniji i daleko se otišlo u pogledu planiranja”, rekao je Nedimović.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i direktor „Vode Vojvodine“ Slavko Vrndzić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here