Polaganjem kamena temeljca u Gospođincima, u opštini Žabalj, započela је  izgradnja novog pogona za preradu povrća nemačke kompanije „Mamminger conserven“, u vrednosti 2,5 miliona evra, čime će se steći uslovi za zapošljavanje oko 300 radnika.

Podsećajući da je od početka marta u pokrajini otvoren „Continental“ u Novom Sadu, i položen kamen temeljac za izgradnju fabrike „Essex Europe“ u Zrenjaninu, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da će i sa izgradnjom ove fabrike u Gospođincima, na taj način u pokrajini biti obezbeđena nova radna mesta.

Osnovna delatnost ove nemačke kompanije je prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 200 kooperanata u pokrajini i južnoj Srbiji. Godišnje otkupe oko 15.000 tona krastavaca. Jedna trećina prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima, naselju koje je poznato po povrtarskoj proizvodnji.
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se na poslovnoj odluci nemačke kompanije koja je odlučila da investira u Srbiji i AP Vojvodinu.

O značaju ove nemačke investicije govorili su i Oliver Ugrinaj, direktor kompanije “Mamminger Conserven- Srbija“, Franc Amer, vlasnik komanije “Maminger Konzerven“, Aksel Ditman, ambasador SR Nemačke i Čedomir Božić, predsednik opštine Žabalj.