Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je ugovore o stipendiranju sa 51 učenikom zrenjaninskih srednjih škola i 46 studenata koji studiraju na fakultetima u našoj zemlji

0
90

U Baroknoj Sali Gradske kuće, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je ugovore o stipendiranju  sa 51 učenikom zrenjaninskih srednjih škola  i 46 studenata koji studiraju na fakultetima u našoj zemlji.

 Novim Pravilnikom o dodeli učeničkih i studentskih stipendija i konkursom, obuhvaćeni su i učenici prvih razreda srednjih škola kao i studenti prvih godina fakulteta. Pored njih stipendiranjem su obuhvaćeni i učenici i studenti iz osetljivih društvenih grupa kao što su  materijalno ugrožene porodice, deca bez roditeljskog staranja, jednoroditeljske porodice i slično. Dodeljujući ugovore o dodeli bespovratnih novčanih sredstava – stipendija gradonačelnik Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što je broj učenika i studenata koji su dobili pravo na stipendiju povećan u odnosu na prethodne godine.

Stipendiju za školsku 2017/2018.g dobila je i student doktorskih studija na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu Tanja Šarenac.

Sredstva za stipendije obezbeđena su budžetom Grada Zrenjanina za ovu godinu, a na kokurs su mogli da se prijave  učenici  i studenti sa prebivalištem u Zrenjaninu.  Osnovni kriterijumi za studente su bili da imaju prosečnu ocenu tokom studija najmanje 9,00, da nisu ponovili nijednu godinu studija i da su položili sve ispite iz prethodnih godina, a učenici su morali da ispune uslov da su tokom srednjoškolskog obrazovanja ostvarili odličan uspeh i da su u prethodnoj školskoj godini ostvarili pojedinačne rezultate na republičkim takmičenjima. Na konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija za školsku 2017./2018.godinu podneto je ukupno 119 zahteva, a odobreno je ukupno 97 stipendija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here