Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom SAD-a Kajlom Skotom

0
111

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot sastali su se, nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici, i saglasili da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi, i da ne stvaraju adekvatno okruženje za stabilnost u regionu.

Vučić i Skot su razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici i o sinoćnjem razgovoru predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.

Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

Ambasador Skot apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skotom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here