Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je danas da je tender za nabavku opreme Kliničko bolničkog centra Niš namešten

0
79

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je danas da je tender za nabavku opreme Kliničko bolničkog centra Niš namešten, da je u to umešan ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar koji, kako je istakao, mora biti smenjen sa te funkcije i uhapšen.

Prof. dr Vojislav Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je nameštanje tendera urađeno u koordinaciji ministra. On je saopštio i pojedinosti tendera vezanog za nabavku opreme za Kliničko-bolnički centar u Nišu. Prema njegovim rečima, tender je produžavan i izmenjene su tehničke specifikacije uređaja tako da bi se uskladile sa opremom koju ima firma „Sinofarm“, kako bi ona dobila vreme da pripremi ponudu i dobije tender.

Predsednik Srpske radikalne stranke je rekao da „Sinofarm“ ipak nije ispunio uslove konkursne dokumentacije, ali da je sa tom firmom, 9. aprila prošle godine, Ministarstvo potpisalo ugovor, iako dva zahteva za zaštitu prava nisu još bila rešena.

Prof. dr Vojislav Šešelj je odgovorio i na pitanje novinara koje se odnosilo na donošenje odluke o presudi Rezidualnog mehanizma Haškog tribunala u vezi njegovog slučaja.

Predsednik Srpske radikalne stranke je dodao da ga u Hagu “toliko mrze da bi oslobađajuću presudu preinačili u doživotni zatvor , a po anglosaksonskom pravu to ne može, dok oni sve mogu, oni su do sada kršili sve što su hteli“ naveo je na kraju prof dr Vojislav Šešelj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here