Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je imanje Poljoprivredne škole povodom nabavke nove mehanizacije

0
183

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je imanje Poljoprivredne škole povodom nabavke nove mehanizacije za potrebe izvođenja praktične nastave.

Mehanizacija srednje Poljoprivredne škole u Zrenjaninu obnovljena je zahvaljujući sredstvima koje je između ostalog izdvojio i Grad Zrenjanin. U  pitanju je traktor koji će učenicima omogućiti lakše obavljanje praktične nastave. Tim povodom je školsko imanje na Mihajlovačkom drumu posetio gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, pomoćnicima Duškom Radišićem i Simom Salapurom i članom Gradskog veća Slavišom Vlačićem, kao i načelnicom Školske uprave za Banat Snežanom Oluški Vlačić. Gradonačelnik Janjić je ovom prilikom istakao značaj dualnog obrazovanja pogotovo u srednjoj Poljoprivrednoj školi.

Učenici srednje Poljoprivredne škole u Zrenjaninu imaju mogućnost da na parcelama škole, Poljoprivrednog instituta i Delta agrara sa kojim sarađuju, steknu praktična znanja koja su pre toga potkrepljena teorijom koju su stekli na nastavi. Koliko će nova mehanizacija značiti u daljem radu rekla je direktorka srednje Poljoprivredne škole Milica Damjanović Tomin.

Srednja Poljoprivredna škola u Zrenjaninu trenutno broji blizu 600 učenika. Prema rečima direktorke, ova škola je jedina koja je ove godine dobila odeljenje više, cvećar-vrtlar, čija će se nastava odvijati po sistemu dualnog obrazovanja te je, kako ističe, tendencija rasta đaka sigurna.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here