U Kaštelu Ečka svečano je otvoren Balkanski šampionat u drumskom hodanju

0
128

U subotu 14.aprila, u Kaštelu Ečka, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković svečano su otvorili Balkanski šampionat u drumskom hodanju.

Grad Zrenjanin i mesna zajednica Ečka bili su domaćini međunarodnog atletskog takmičenja – Balkanskog šampionata u drumskom hodanju na kom su učestvavali predstavnici 9 zemalja. Nakon ceremonije otvaranja, takmičarski deo odžan je na stazi pored Kaštela,a prvi su nastupili najmlađi atletičari AK “Proleter” i učenici OŠ “dr Aleksandar Sabovljev” iz Ečke. U ime domaćina prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura. On je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo povodom održavanja Balkanskog šampionata u Ečki.

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je da je Balkanski šampionat u hodanju još jedan od međunarodnih događaja i takmičenja koji su u planu rada Atlekskog saveza.

Dominantna reprezentacija na ovom takmičenju bila je Turska koja je na ovom takmičenju osvojila 9 medalja, od čega 3 zlatne,4 srebrne i 2 bronzane.Grčka je osvojila 5 medalja i to 2 zlata, 1 srebro i 2 bronze.Zlato i srebro osvojila je reprezentacija Ukrajine, jednu bronzanu medalju osvojila je Rumunija, kao i Srbija koja se među osvajačima našla zahvaljujući trećem mestu koji je osvojio junior Jovan Delčev.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here