Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se na 50. sastanku Odbora za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje

0
93

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se na 50. sastanku Odbora za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje, koji će se tokom dvodnevnog zasedanja baviti temom unapređenja kulturne saradnje i multikulturalizma u državama članicama CES.

Mirović je naglasio da je unapređenje kulturne saradnje u okvirima Crnomorske ekonomske saradnje, važno za Srbiju i AP Vojvodinu, koje sa svim svojim kulturnim potencijalima žele da učestvuje u njenom unapređenju.

„Multikulturalizam koji je takođe tema današnjeg sastanka u Vojvodini je praktično postao ono što u samoj svojoj suštini i jeste – ideal skladnog života različitih grupa u jednom istinski pluralističkom društvu“, rekao  je Mirović.

Predsednik Odbora za kulturu, obrazovanje i socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje Ozdžan Ulupinar ukazao je na važnost razvoja dijaloga u okviru Crnomorske ekonomske saradnje i šire, koji vodi očuvanju kulturnih vrednosti i podstiče na očuvanje svih drugih vrednosti koje neguju društva u regionu.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor naglasio je da ne možemo govoriti o unapređenju međuregionalne parlamentarne saradnje bez negovanja svesti o međusobnoj istorijskoj, kulturnoj i ekonomskoj povezanosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here