Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine 68. po redu otvoren je u Narodnom pozorištu ,,Toša Jovanović’’ u Zrenjaninu

0
94

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, 68. po redu, otvoren je u NP ,,Toša Jovanović’’ u Zrenjaninu.

 Od 23.do 29.aprila Grad Zrenjanin biće domaćin najstarijeg festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine koji se nakon sedam godina ponovo održava u našem gradu. Otvaranju festivala prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor NP ,,Toša Jovanović’’ Ivan Francuski kao i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević. Gradonačelnik Janjić je ovom prilikom pohvalio zrenjaninsko pozorište koje je organizator jednog ovako značajnog festivala.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uoči otvaranja festivala istakla je koliki je njegov značaj za kulturu uz nadu da će on iz godine u godinu biti sve napredniji.

Pod sloganom GLUMCI SU SE VRATILI, PUBLIKO sedam dana će se igrati predstave koje po mišljenju selektora Festivala Gorana Ibrajtera zavređuju izbor u sedam najboljih dramskih i pet najboljih predstava za decu.

Značaj festivala istakao je i direktor NP ,,Toša Jovanović’’ Ivan Francuski.

  1. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine pored glavnog nudi i prateći program u okviru kojeg će se naći izložbe i promocije najnovijih izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, razgovori istaknutih teatrologa na aktuelne teme sa pozorišne i društvene scene, ali i studentske izvedbe.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here