Lider SRS prof. dr Vojislav Šešelj najavio je da će ta stranka održati planirani miting 6. maja u sremskom selu Hrtkovci

0
167

Lider Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj najavio je danas da će ta stranka održati planirani miting 6. maja, u sremskom selu Hrtkovci, uprkos najavama da policija neće dozvoliti održavanje tog skupa.

Prof. dr Vojislav Šešelj  je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije rekao da   Srpska radikalna stranka „ima  informaciju da policija neće dozvoliti miting. Policija ništa ne dozvoljava, jer su mitinzi slobodna stvar građana. Mitinzi mogu biti zabranjeni samo pod izvesnim uslovima. S obzirom da na mitinzima Srpske radikalne stranke nikada nije bilo incidenata, ugrožavanja ljudi i imovine, kao i to da oni nikada nisu bili rušilački, nema razloga za zabranu“ objasnio je lider radikala i dodao.

Predsednik Srpske radikalne stranke je istakao i da će Stranka sama obezbeđivati skup, te da će njeni predstavnici imati propisanu žutu odeću. Prof dr Vojislav Šešelj je naglasio da će predstavnici Srpske radikalne stranke svakako otići 6. maja u Hrtkovce, a da će u slučaju da policija pokuša da spreči skup, krenuti u šetnju po tom selu.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako gleda na najnoviji razvoj odnosa između Srbije i Hrvatske kao i da li će radikali glasati za set zakona koji se nalaze pred usvajanjem u Skupštini, prof.dr Vojislav Šešelj je rekao.

Prof  dr Vojislav Šešelj je dodao da se radikali “ne slažu ni koncepcijski ni konkretno sa predloženim zakonima , a to ću objasniti u Skupštini,  da ne govorim dva puta, dug je moj govor – objasnio je na kraju konferencije  lider Srpske radikalne stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here