Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa ambasadorkom Slovačke Republike Dagmar Repčekovom

0
139

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se sa ambasadorkom Slovačke Republike Dagmar Repčekovom, sa kojom je razgovarao o saradnji razvojnih agencija iz Slovačke Republike sa institucijama AP Vojvodine.

Na današnjem sastanku ocenjeno je da postoji potencijal za jačanje ekonomskih veza, sa akcentom na oblasti poljoprivrede, dualnog obrazovanja, inovacija, i zaštiti životne sredine. Istaknuto je da je važno podsticati saradnju razvojnih agencija, privrednika i investitora u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Predsednik Mirović je podsetio na rekonstrukciju važnih objekata u Bačkom Petrovcu, opštini u kojoj živi veliki broj pripadnika slovačke nacionalne manjine, te da je za važne infrastrukturne projekte Pokrajina u proteklih godinu i po dana izdvojila preko 200 miliona dinara.

Ambasadorka Repčekova najavila je dolazak predsednika Narodne Skupšptine Slovačke Republike Andreja Danka u zvaničnu poseti Republici Srbiji i izrazila zadovoljstvo otvorenošću i spremnošću na saradnji sa Pokrajinskom vladom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here