Moma Čolaković: “Partija ujedinjenih penzionera Srbije i dalje insistira da Zakon o privremenom umanjenju penzija prestane da važi za 700 000 penzionera.”

0
274

Partija ujedinjenih penzionera Srbije i dalje insistira da Zakon o privremenom umanjenju penzija prestane da važi za 700 000 penzionera , a rešenje se traži za ukupno  milion sto hiljada penzionera- rekao je republički poslanik Moma Čolaković.

Najave ministra finansija, Dušana Vujovića, da u ovoj godini očekuje privredni rast od tri, 3,5 odsto, ili možda i više, zbog natprosečne proizvodnje u poljoprivrednom i energetskom sektoru, podgrejalo je nadu  milion sedamstotina hiljada  penzionera da će zbog ovakvih prognoza, Zakon o privremenom umanjenju penzija konačno biti ukinut, a da će im se primanja ubuduće usklađivati dva puta godišnje s rastom inflacije 1. aprila i 1. oktobra. Da li penzioneri mogu očekivati realizaciju ovakvih najava? Poslanik PUPS-a u Skupštini Srbije  Moma Čolaković rekao je da upravo PUPS insistira na Zakonu o privremenom umanjenju penzija.

Drugačije mišljenje o mogućem rastu penzija u 2018.godini ima predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović  koji je izričito protiv povećanja plata u javnom sektoru i penzija u ovoj godini. On podseća da je poslednje povećanje usklađeno sa mogućnostima budžeta, i da bi sve preko toga bilo neizdrživo. – Ne bi bilo dobro da se ponovo u ovoj godini dižu plate i penzije jer smo dostigli ono što privreda Srbije može da izdrži, rekao je Petrović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here