Mešanje NATO-a u tumačenje Briselskog sporazuma još jednom potvrđuje stav Srpske radikalne stranke da mesto Srbije nije na Zapadu već da saradnju u svim oblastima treba razvijati sa Ruskom Federacijom-rekla je  predsednik Saveta za ekonomiju Srpske radikalne stranke Andrijana Arnautović.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da su „preteći tonovi i neistine neimenovanih predstavnika NATO-a koji su se mogli nedavno čuti povodom situacije na Kosovu i Metohiji ,  nastavak nasilja“ koje je nad Srbima s Kosova sprovedeno pre izvesnog vremena u Kosovskoj Mitrovici, kao i da je to „nedopustivo mešanje“ u demokratske procese i nastojanja da se sukobi na Zapadnom Balkanu prevaziđu mirnim putem. „Mešanje jedne vojne alijanse u sprovođenje i tumačenje sporazuma koje su Beograd i Priština postigli uz posredovanje Evropske unije jeste, najblaže rečeno, nepremereno“, naveo je Đurić. Zašto predstavnici NATO-a sadašnjem trenutku daju takve izjave? Predsednik Saveta za ekonomiju Srpske radikalne stranke   Andrijana Arnautović smatra da se još jednom potvrdilo ono što je Srpska radikalna stranka oduvek govorila i zastupala.

Srpska radikalna stranka je u nekoliko navrata samo ove godine pozivala vlasti u Srbiji da pod hitno povuku potpis sa Briselskog sporazuma i da otpočnu pregovore o pristupanju Organizaciji ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), koju predvodi Rusija. Prema ocenama radikala sada je i poslednja prilika i da premijerka i predsednik Serbije hitno povuku potpis Beograda sa Briselskog sporazuma jer on nije pravno obavezujući akt, već politički akt koji nije u skladu s Ustavom.