Povodom obeležavanja Nedelje prevencije povreda u saobraćaju organizovano je predavanje na temu “Prevencija povreda u saobraćaju, alkoholizam i ishrana”

0
183

Povodom obeležavanja Nedelje prevencije povreda u saobraćaju u prostorijama Naftagas Transporta organizovano je predavanje na temu Prevencija povreda u saobraćaju, alkoholizam i ishrana”.

 Nedelja prevencije povreda u saobraćaju se obeležava svake godine u četvrtoj sedmici meseca aprila.Tom prilikom Dom zdravlja dr Boško Vrebalov organizovao je u prostorijama Naftagas Transporta predavanje na temu”Prevencija povreda u saobraćaju, alkoholizam i ishrana”, u cilju smanjenja stope povređivanja, invaliditeta i smrtnosti kao posledice saobraćajnih nesreća. Gost predavač ispred Doma zdravlja dr Boško Vrebalov službe medicine rada bila je dr Verica Mihajlović koja je govorila kako se može smanjiti broj povreda, i da su glavni pravci edukacija učesnika u saobraćaju i strateško delovanje u pogledu rada tela za bezbednost saobaćaja.

Najčešći uzroci nezgoda su neprilagodjena brzina, nepoštovanje saobraćajnih propisa, upotreba alkohola i nevezivanje sigurnosnih pojaseva. Osnovni ciljevi obeležavanja ovog dana su podizanje svesti i informisanje javnosti o veličini problema saobraćajnih nesreća. U cilju efikasne implementacije Dekade akcije za bezbednost saobraćaja neophodna je realizacija aktivnosti od strane svih učesnika na globalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here