Ministar Zoran Đorđević izjavio je da je firma „Tehnomarket“ u Pančevu društveno odgovorna kompanija

0
237

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je firma „Tehnomarket“ u Pančevu društveno odgovorna kompanija koja predstavlja pravi primer funkcionisanja i u kojoj su jednako zadovoljni i poslodavci i radnici.

Ministar Đorđević je pogon proizvodnje i poslovnu zgradu ove firme obišao u društvu ambasadora Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstada, vršioca dužnosti direktora Inspektorata za rad Stevana Đurovića i načelnika Južnobanatskog upravnog okruga Danijele Lončar.

On je tom prilikom istakao da država želi da stimuliše ostale poslodavce da posluju na isti način kao „Tehnomarket“, naglašavajući da Srbija mora da ima više kompanija koje posluju u beloj zoni i kao takve su konkurentne na tržištu rada. Ministar je ukazao na to da projekat “Reci NE radu na crno“, koji je pokrenut uz pomoć Kraljevine Norveške i uz lično angažovanje ambasadora Bjornstada, već daje prve pozitivne rezultate. Đorđević je, čestitajući svim radnicima 1. maj – Međunarodni praznik rada, poručio da će Vlada i dalje brinuti o zaposlenima i njihovoj bezbednosti, a poslodavcima obezbediti bolje uslove rada.

Arne Bjornstad je rekao da kompanija „Tehnomarket“ predstavlja primer drugim kompanijama, kao i potencijalnim investitorima, jer ima odličan odnos prema radnicima i visoki kvalitet proizvodnje. Norveška je izgradila svoje bogatstvo jednim delom jer poštuje prava radnika. Imamo odličnu saradnju između poslodavaca, radnika i države i najvažnije je da postoje jasna pravila koja se poštuju. Smatramo da je Srbija, prateći naš primer poslovanja, na dobrom putu ka Evropskoj uniji, naglasio je on. Kompanija „Tehnomarket“, u kojoj je zaposleno 78 osoba, bavi se proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih delova i svoje proizvode izvozi u više zemalja. Od 2016. do 2018. godine nije bilo težih, teških i smrtnih povreda na radu, pritužbi na povrede prava iz radnih odnosa i bezbednosti i zdravlja na radu, niti je bilo rada “na crno“, dodaje se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here