Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem pod nazivom ,,Inovativnost – generator novih znanja’’ na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu

0
112

Na VTŠSS u Zrenjaninu održana je svečanost povodom Dana škole a održan je i Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem pod nazivom ,,Inovativnost – generator novih znanja’’.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu je osnovana 1960. godine i od tada uspešno školuje studente punih 58 godina. Povodom Dana škole održana je svečanost kojoj je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji je istakao da je želja lokalne samouprave da u našem gradu bude 5000 studenata i da Zrenjanin postane univerzitetski grad.

Prisutnima se obratio i direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu Milorad Rančić koji je istakao značaj škole i njenog rada tokom ovih 58 godina.

Pored proslave Dana škole održan je i 7. naučno – stručni skup sa međunarodnim učešćem iz preduzetnišva, inženjerstva, i menadžmenta pod nazivom ,,Inovativnost – Generator novih znanja’’ koji je okupio naučnike iz zemlje i inostranstva. Nešto više o svemu tome rekao je organizator skupa Robert Molnar.

Na pomenutom skupu učestvovali su gosti, predavači a među njima bili su Marjan Leber iz Maribora i Isak Karabegović iz Bihaća.

 U izlaganjima, kao i u radovima, najvažnija tema bila je inovativnost kao osnovni faktor tehnološkog i ekonomskog razvoja, odnosno inovativnost kao generator novih znanja.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here