Projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji“

0
109

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije i Agencijom UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, a uz podršku Delegacije EU u Srbiji, realizuje projekat „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji“.

U okviru ovog programa, koji finansira Evropska komisija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć – IPA II, u ukupnoj vrednosti od 2 miliona evra, raspisana su tri javna poziva za podnošenje projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena za ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge.
Kroz IPA program biće podržano najmanje deset projekata širom Srbije, a vrednost dodeljenih grantova biće između 20.000 i 30.000 evra. Ovi projekti će doprineti sprovođenju Nacionalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost od 2016. do 2018. godine, u tri programske oblasti: žene na tržištu rada, žensko preduzetništvo i ekonomsko osnaživanje žena na selu.

Pravo učešća na konkursu imaju samo ženske organizacije civilnog društva i mreže, profesionalna udruženja i poljoprivredne zadruge koje imaju znanja i dokazano iskustvo u radu u domenu rodne ravnopravnosti i ekonomskog osnaživanja žena.
Predloženi projekti će trajati najmanje godinu, a najduže dve godine.
Rok za dostavljanje predloga projekata je 27. maj, a dodatne informacije o samom pozivu, kao i o dokumentaciji za prijavljivanje, nalaze se na veb-sajtu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, objašnjava se u saopštenju.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here