XXVIII Nedelju zdravlja usta i zuba pod sloganom ,,Zdravi zubi u zdravoj porodici’’ obeležila je manifestacija za decu ,,Ulica blistavog osmeha’’

0
162

XXVIII Nedelju zdravlja usta i zuba pod sloganom ,,Zdravi zubi u zdravoj porodici’’ obeležila je manifestacija za decu ,,Ulica blistavog osmeha’’ koja je održana u Kulturnom centru Zrenjanina.

U Srbiji se od 14. do 20. maja obeležava XVIII „Nedelja zdravlja usta i zuba“.  Ova kampanja se obeležava u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mreže instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Inicijator manifestacije u našem gradu je Stomatološka služba Doma zdravlja ,,Dr Boško Vrebalov’’ Odsek dečje i preventivne stomatologije. Nešto više o realizaciji manifestacije u Zrenjaninu rekla je inicijator dr Brankica Jovanović.

Ostvarivanje predviđenih aktivnosti omogućeno je zajedničkim angažovanjem zdravstvenih i obrazovnih ustanova uz učešće učenika i nastavnika. Naziv manifestacije je ,,Ulica blistavog osmeha’’ a realizaciji predstave pomogli su organizacija CEKOM kao i OSŠ ,,9.maj’’ ispred koje se obratila Višnja Budimlija. Ona je istakla da su se učenici rado odazvali pozivu da učestvuju na manifestaciji koja pre svega ima edukativni karakter.

 Mnogobrojne predškolske ustanove, škole, zaposleni u prosveti, učenici i njihovi roditelji, kao i zdravstveni radnici iz službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu domova zdravlja dali su veliki doprinos uspehu ove kampanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here