Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je čast da prvi govori na današnjem Samitu EU-Zapadni Balkan u Nacionalnoj palati u Sofiji

0
74

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je čast da prvi govori na današnjem Samitu EU-Zapadni Balkan, koji se održava iza zatvorenih vrata u Nacionalnoj palati u Sofiji.

 U Sofiji se održava Samit lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, na kome Srbiju predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  Aleksandar Vučić je poručio da Srbija nastavlja da sprovodi reforme u procesu evrointegracija, te da će još intenzivnije raditi na sprovođenju reformi koje su neophodne kako bi Srbija što brže otvarala pregovaračka poglavlja.

Podsetio je na rezultate ekonomskih reformi koje je Srbija sprovela i zahvalio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na pokretanju inicijative Berlinskog procesa i na svemu što je do sad uradila na stabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu.

Takođe, predsednik je zahvalio visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini i njenom timu na onome što su do sada uradili u dijalogu Beograda i Prištine.

Rekao je da očekuje da i u budućnosti imamo saradnju sa EU kada je reč o odnosima Beograda i Prištine.Takođe je rekao da očekuje da do kraja godine bude položen kamen-temeljac za auto-put Niš-Priština.

Srbiji je na Samitu EU – Zapadni Balkan data izuzetna čast i predsednik Srbije je govorio pre nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Inače Makron se, u svom obraćanju, dva puta pozvao na predsednika Vučića. Lideri EU i Zapadnog Balkana u Sofiji razmatraju dalje korake približavanje našeg regiona Uniji.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here