Održan je 12. Etno festival “Banatska priča”

0
125

U organizaciji Udruženja građana “Asocijacija za razvoj Bagljaš” i mesnih zajednica “Veljko Vlahović“ i ‚‚Sonja Marinković‚‚ , u subotu 19.maja, održan je dvanaesti po redu Etno festival “Banatska priča”.

Etno festival “Banatska priča” koji je održan na platou ispred MZ Veljko Vlahović, okupio je do sada najveći broj učesnika, a manifestacija je počela dečjim programom u kome su učestvovali učenici OŠ Petar Petrović Njegoš, deca iz vrtića Bambi, članovi muzičkog kluba Bolero, dečjeg crkvenog hora Sveti Arhangel Mihajlo i drugi. Na platou ispred  centra mesnih zajednica i na parkingu otvorena je izložba zanatskih proizvoda, zatim rukotvorina aktiva žena iz skoro svih mesnih zajednica sa teritorije grada Zrenjanina, a posetiocima je ponuđen  i širok izbor domaćih specijaliteta i pića.  U čitaonici Mesnih zajednica priređena je izložba “Izbor iz radova u duborezu” Đorđa Bakića. Program 12. Etno festivala zvanično je započeo u 12 časova.

Tokom kulturno –umetničkog programa na bini su se smenjivali članovi zrenjaninskih kulturno-umetničkih društava,pevačkih sekcija i pevačkih grupa.  Posebanu atrakciju učesnicima i posetiocima ‚‚Banatske priče‚‚ pružile su članice udruženja žena iz Novog Miloševa i Inđije koje su pripremale najdužu štrudlu sa makom dugačku 20 metara.Istovremeno sa ovom atrakcijom održano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe i pilećeg paprikaša. Najbolji u kuvanju riblje čorbe bio je Zrenjaninanc  Zoltan Pabdi iz Zrenjanina, a  najkvalitetniji pileći paprikaš pripremio je Gabrijel Carina iz Jankovog Mosta.

Bilo je predviđeno da Etno festival ‚‚Banatska priča‚‚ traje do 19 časova međutim oko 16 časova dogodio se teži incident kada je zbog obrušavanja dela metalne konstrukcije na bini teže povređena voditeljka programa, novinarka lista Zrenjanin Branka Jajić, dok su dve osobe lakše povređene. Brzom rekcijom dr Nade Macure , Branki Jajić je na licu mesta ukazana pomoć, a ubrzo nakon toga ona je prebačena u bolnicu ‚‚Dr Đorđe Joanović‚‚ radi daljeg ukazivanja neophodne pomoći. Nakon detaljnih pregleda koji su usledili u zrenjaninskoj bolnici, Branka Jajić je prebačena na lečenje u  Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde je hitno operisana. Na ovu kliniku ona je  primljena s teškim povredama grudnog koša-  odnosno sa svim polomljenim rebrima i probijenim plućnim maramicama, a njeno stanje sada je stabilno.

Zaposleni na KTV Televiziji ovim putem žele Branki Jajić brz i uspešan oporavak.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here