Rekonstruisan atrijum Narodnog muzeja Zrenjanina

0
128

Uz podršku ministarstva kulture i sredstava projekta “Gradovi u fokusu”, Narodni muzej Zrenjanina dobio je rekonstruisani atrijum koji je i svečano otvoren u okviru manifestacije “Noć muzeja”.

Atrijum zrenjaninskog Muzeja dobio je novo ruho. U okviru projekta „Gradovi u fokusu“ izdvojena su značajna sredstva za njegovu rekonstrukciju. Početak kulturnog događaja „Noć muzeja“ bio je i idelan povod da se i zvanično ovaj prostor otvori i pusti u rad. Hor Serafim Sarovski izveo je svoj poznati repertoar, na veliko zadovoljstvo svih prisutnih. Prema rečima direktorke Muzeja, Jelene Gvozdenac Martinov, očekuje se još radova koji će biti realizovani u narednom periodu.

Muzej se od 1966. godine nalazi na ovoj adresi, u zgradi nekadašnje Finansijske palate. Zgrada je izgrađena 1893. godine po projektu arhitekte Ištvana Kiša, po stilu pripada akademizmu – neorenesansi i deo je sektora tipične arhitekture koji je pod zaštitom države kao spomenik kulture.

Svakako da našem gradu nedostaje još kulturnih objekata u kome će građani moći da uživaju u kulturnim sadržajima, te će se i u narednom periodu nastojati, da se kroz projekte i podršku resornog Ministarstva ova potreba i zadovolji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here