Dragan Petrović: “Ono što moramo kao zemlja učiniti jeste da obnavimo privredu, bankarski sektor i domaću industriju.”

0
145

Ono što moramo kao zemlja učiniti jeste da obnavimo privredu, bankarski sektor i domaću industriju jer mi sada imamo tzv.’’ šrafciger industriju’’ gde zahvaljujući jeftinoj radnoj snazi profitiraju stranci- rekao je dr Dragan Petrović  iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

 Na predavanju održanom u Beogradu, bivši menadžer kampanje Donalda Trampa za predsedničke izbore Kori Levandovski  je odgovarajući na pitanja o mogućnostima za unapređenje američko-srpskih odnosa, istakao da je potrebno „više interakcije“ sa biznismenima i administracijom iz Vašingtona, kako bi se oni uverili kakve sve mogućnosti postoje za jačanje veza sa Srbijom, uključujući šanse za američke investicije u Srbiji. Prema mišljenju Levandovskog, aktuelni predsednik SAD vodi državu kao biznismen, uz opasku da je to jedini način za upravljanje Amerikom.‚‚ Da li  savremene države zaista funkcionišu kao velika preduzeća na čijem čelu su ‚‚biznismeni‚‚  pitali smo Dr Dragana Petrovića iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Prema mišljenju Levandovskog  veoma je važno jako prisustvo privrednog sektora iz Srbije u Vašingtonu, koji će potom edukovati donosioce odluka, a sa druge strane, Kongres će moći da zna šta se ovde dešava, da li ima prostora za rast i ulaganja’’. Američki predsednik Tramp razume privredu koja predstavlja okvir za otvaranje novih radnih mesta, više nego ijedan drugi”, a na poslovnim ljudima Srbije je da dođu ako žele bolje odnose sa Vašingtonom, poručio je Levandovski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here