Predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj ispred Specijalnog suda u Beogradu o suđenju za ratne zločine u mestu Kravica kod Srebrenice

0
212

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je ispred Specijalnog suda u Beogradu, gde se održava suđenje za ratne zločine u mestu Kravica kod Srebrenice, da se grupi policajaca Republike Srpske sudi “ na osnovu lažne optužnice i izmišljenih krivičnih dela.“

Lider radikala novinarima je rekao da je po optužnici grupa srpskih policajaca ubila navodno 1.300 zarobljenika. „Nije ih nikako moglo biti više od 317, jer su toliko eksperti našli u grobnicama koje se mogu vezati za mesto Kravica“, rekao je prof. dr Vojislav Šešelj  i dodao:

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravica, kraj Srebrenice, u julu 1995. godine, optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske: Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidosav Vasić.

Po optužnici, oni su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica, u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Optuženi koji se brane sa slobode, odbacili su navode optužnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here