Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici osnovala Pronatalitetni budžetski fond Vojvodine

0
85

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, osnovala Pronatalitetni budžetski fond Vojvodine.

Sredstva ovog fonda koristiće se za sprovođenje Programa demografskog razvoja Vojvodine, ali i za kreiranje novih pronatalitetnih mera i mehanizama za zaustavljanje negativnih trendova u prirodnom priraštaju stanovništva, što je pitanje od posebnog značaja, javnog i nacionalnog interesa u Republici Srbiji i AP Vojvodini.

Na sednici su donete i odluke o broju budžetskih studenata koji se upisuju na prvu godinu u školskoj 2018/2019. godini. Na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu predviđeno je da prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija upiše 5.589 studenata čije će se obrazovanje finansirati iz budžeta i 3.759 studenata koji će plaćati školarinu, što je ukupno 9.348 studenata.

Na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu predviđeno je da prvu godinu master akademskih studija i doktorskih akademskih studija upiše 2.830 studenata čije će se obrazovanje finansirati iz budzeta i 3.441 student koji će plaćati školarinu, što je ukupno 6.271 student.  Na visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač Pokrajina predviđeno je da u školskoj 2018/2019. godini prvu godinu studija upiše ukupno 2.616 studenata – 1.114 studenata čije će se obrazovanje finansirati iz pokrajinskog budžeta i 1.502 studenta koji će plaćati školarinu.

Pokrajinska vlada utvrdila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o Završnom računu budzeta AP Vojvodine za 2017. godinu sa Izveštajem o njegovom izvršenju.

Sa današnje sednice, Pokrajinska vlada uputila je Skupštini APV predlog pokrajinske skupštinske odluke o izradi još jednog prostornog plana područja posebne namene. Radi se o prostornom planu Vršačkih planina kojim će biti uređeno područje od blizu 550 kvadratnih kilometara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here