Potpisan je protokol o tehničkoj saradnji dve zdravstvene institucije za javno zdravlje na teritoriji Vojvodine i Republike Srpske

0
134

Protokol o tehničkoj saradnji dve zdravstvene institucije za javno zdravlje i to na teritoriji Vojvodine i Republike Srpske potpisan je u Zavodu za javno zdravlje Zrenjanina.

Prekogranična saradnja zdravstvenih institucija nije novost, međutim, po prvi put je jedna zdravstvena ustanova u Zrenjaninu napravila takav korak. Naime, Zavod za javno zdravlje Zrenjanina i Zavod za javno zdravlje Istočnog Sarajeva ozvaničili su buduću saradnju potpisivanjem protokola. To će praktično podrazumevati i saradnju na zajedničkim projektima iz više oblasti, ali i ciljano preventivno delovanje, kako bi se zdravstveno zaštitilo stanovništvo i Republike Srpske i Republike Srbije.

Brojni zajednički projekti, ali i efikasnije zdravstvene usluge samo su deo onoga što će biti postignuto realizacijom ovog sporazuma. Ipak, lekari apeluju, preventiva je ono što mora biti u fokusu svakog pojedinca, te će isto tako biti jedan od prioriteta i ovog protokola.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here