Na aerodromu “Ečka” održan je aeromiting

0
374

Na aerodromu “Ečka” održan je aeromiting. Uz prisustvo velikog broja gledalaca letački program se bazirao na akrobatskom letenju.

Najveći privatni centar za obuku pilota u Srbiji “Prince Aviation” i aero-klub “Falcons” organizovali su  Otvoreni dan na aerodromu Ečka u subotu, 26. maja. ideja otvorenog dana je upoznavanje šire javnosti sa pilotskim pozivom i sportskim vazduhoplovstvom. Publici se predstavila flota i mogućnosti centra za obuku pilota “Prince Aviation” kao i letački program aero-klubova “Galeb”, “Falcons” i “Avijatičar”. Direktor Aerodroma Ečka, Pavle Marković, rekao je da je veoma važno da se mlađi naraštaji upozaju sa ovim sportom.

Aerodrom je posetio i gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić u društvu svojih saradnika i time pružio podršku razvoja aero sporta u našem gradu. Avioni koji su učestvovali u letačkom programu su Cessna 172 (letenje u formaciji), Piper Seminole PA-44, Galeb G-2GL, Zlin 526F i Pipistrel Sinus. Veliki broj građana prisustvovao je ovom, slobodno možemo reći, spektaklu u vazduhu, s obzirom da je akcenat bio na akrobatskom letenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here