Obeležena slava sela Melenci – Duhovi

0
225

Obeležena slava sela Melenci – Duhovi. Brojne etno manifestacije prvog dana vikenda bile u centru pažnje.

Banatska sela poznata su po svojim mnogobrojnim manifestacijama, ali, svakako najprepoznatljivije jesu tradicionalno obeležavane slave sela. Bogat program i svakako izobilje dobrog ukusa, čuvanje tradicije kulinarstva i umeća spravljanja raznih slatkih i slanih đakonija koja će zadovoljiti sva vaša čula. Selo Melenci proslavilo je svoju slavu, Duhove. Protekla subota bila je rezervisana za predstavljanje udruženja žena, kako iz ovog mesta, tako i iz okolnih. Izbor za najbolji slavski kolač održan je na trgu u ovom selu.

Ni ovoga puta nije izostalo čuveno takmičenje dece u pravljenju krofni. Razgovarali smo sa klincima i saznali ko ih je naučio toj veštini i koliko vole ovu poslasticu.

Bio je ovo vikend u Melencima, što bi se reklo, i za dušu i za telo. Sport nije izostao, te se tako na košarkaškom terenu osnovne škole „Boško Vrebalov“  održao turnir u ovom sportu. Domaća radinost, etno stil i duh sela… to je ono u čemu ste mogli uživati u ovom, najvećem selu Srednjobanatskog okruga. Iako je poseta bila nešto manja nego prethodnih godina, za šta je, kažu neki od učesnika, najviše kriva loša finansijska situacija, tradicija se nastavlja, a sigurni smo da će ovo selo i naredih nekoliko decenija priređivati dobar program i ostati dobar domaćin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here