Svečanost povodom dodele ,,Nagrade za moderni umetnički senzibilitet” Fonda Todor Manojlović

0
88

U Baroknoj Sali Gradske kuće održana je svečanost povodom dodele ,,Nagrade za moderni umetnički senzibilitet” Fonda Todor Manojlović koja je ove godine pripala Savi Damjanovu.

 Sava Damjanov je dvadeset šesti laureat nagrade Fonda “Todor Manojlović” koji je 1991. godine osnovala Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina, a nagradu dobitniku – povelju i umetničku sliku – uručili su direktor Gradske narodne biblioteke Milan Bjelogrlić i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić. Dobitniku pripada i novčana nagrada i mogućnost objavljivanja književnog dela u ediciji “Feniks”, u okviru izdavačke delatnosti zrenjaninske biblioteke a profesor Damjanov o nagradi kaže sledeće:

Direkor GNB ,,Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić  osvrnuo se na prethodne dobitnike nagrade a istakao je i koliko je značajno što je ovogodišnji dobitnik upravo profesor Sava Damjanov.

O laureatima odlučuje Upravni odbor Fonda, uz aktivno učešće prethodnih dobitnika Nagrade i angažman zaposlenih u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“. Ovom prilikom se obratio Nenad Šaponja, predsednik Upravnog odbora.

Nagrada se dodeljuje stvaraocima iz različitih oblasti umetnosti čije delo ostvaruje autentičnu, provokativnu i prirodnu saglasnost sa bićem i stvaralaštvom Todora Manojlovića.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here