Miša Vacić: “Pitanje zdravlja i uništenih života je nešto što NATO-u nikada nećemo oprostiti!”

0
150

Pitanje zdravlja i uništenih života je nešto što NATO-u nikada nećemo oprostiti, rekao je predsednik Srpske desnice Miša Vacić komentarišući formiranje Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999.godine.

 Predsednik Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije Darko Laketić podneo je Skupštini Srbije Predlog odluke o izboru članova te komisije. Za članove komisije predložio je  5 poslanika iz Narodne skupštine, a predlog odluke o izboru članova komisije uvršten je na dnevni red aktuelne sednice skupštine, kako bi se obezbedili uslovi da komisija počne što pre da radi. Predlog da se komisija formira Skupština je i usvojila pre nekoliko dana. Ta komisija bi, kako je najavljeno, trebalo prvi izveštaj parlamentu da podnese 2020. godine. Kako lider Srpske desnice Miša Vacić komentariše formiranje Komisije i hoće li biti dovoljno vremena da se utvrdi istina da li je uzrok povećanom broju karcinoma u Srbiji bombardovanje i korišćenje osiromašenog uranijuma. Govoreći o tome Miša Vacić je naglasio da će Komisija koja je formirana sigurno potvrditi da je NATO bombardovanje krivac povećanju broja obolelih.

Komisija koja je formirana u Skupštini Srbije radiće po uzoru na italijansku, koja je dokazala da su mnogi vojnici koji su boravili na KiM oboleli od malignih bolesti. Prva lokacija koju će obići  Komisija za utvrđivanje posledica bombardovanja, kako je najavljeno,  biće Vranje. Članovi komisije obići će devet lokacija na području tog grada, koje su definisane kao kontaminirane osiromašenim uranijumom.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here