Vesna Pešić: “Stanje propadanja našeg društva i privrede u kome se nalazimo dugi niz godina, zavisi i od naših građana.”

0
148

Stanje propadanja našeg društva i privrede u kome se nalazimo dugi niz godina, zavisi i od naših građana jer se oni navikavaju na sve moguće situacije pa su se sada građani potpuno prilagodili manipulaciji koja se ovde dešava – izjavila je sociolog dr Vesna Pešić.

 U svom autorskom tekstu koji je nedavno objavljen, sociolog dr Vesna Pešić je napisala da ‚‚zamrla opozicija i njene bajkovite priče šta će raditi kad dođe na vlast podsećaju na disidentstvo iz jednopartijskog vremena, s tom razlikom što se onda iščekivala sloboda i postojala je nada. Stranke su propale i skoro da ih više nema, sem u tragovima, rekonstrukcijama, formiranjima, pokretima i zabavi na društvenim mrežama. Nikada nismo imali ovoliko mnoštvo netalentovanih političara kao sada kad Srbijom vladaju najgori.‚‚ Gde prema mišljenju Vesne Pešić  leži rešenje  za ovako nezavidno stanje u kome se opozicione stranke danas nalaze u Srbiji.

Vesna Pešić je  takođe u jednom svom tekstu ocenila ‘’ da je Srbija i posle Petog oktobra pala na ispitu i opet se našla u regresiji i na pogrešnom putu. Nije bilo pravog zaokreta. Srbija nije raskinula sa ondašnjim problemima, niti je ijedan uspela da reši. Nije obavila tranziciju, već je zapala u neuspešnu i pljačkašku privatizaciju koja je alijenirala narod od demokratije, pojačala klasne nejednakosti i srušila solidarnost i koheziju društva.’’

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here